Krämer Groep
Uw panden in vertrouwde handen

Verplichte controles

De wet stelt sommige controles verplicht. Die kan Krämer Groep probleemloos voor u uitvoeren. Daarnaast is het aan te raden om ook op een aantal andere punten deskundige inspecties te laten doen. Inspecties leveren waardevolle informatie op over de staat van onderhoud. Op basis van de resultaten kunt u gefundeerde beslissingen nemen over het onderhoud dat u wilt laten uitvoeren.

Verplichte controles

 

Brandblussers

U bent wettelijk verplicht elke 2 jaar de brandblussers te laten controleren. De norm NEN 2559 adviseert dat u dit ieder jaar laat doen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 14 brandblussers niet werkt op het moment dat het nodig is.

Vluchtrouteaanduiding

U bent ook wettelijk verplicht om ieder jaar de vluchtrouteaanduiding en noodverlichting te laten controleren en onderhouden. Dit is opgenomen in het Gebruiksbesluit.

Legionella (veteranenziekte)

Wetgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden verplicht bedrijven om doeltreffende maatregelen te nemen ter voorkoming of beperking van blootstelling aan legionellabacteriën. In de praktijk betekent dit dat u moet zorgen dat een deskundige partij alle installaties en het water in deze installaties schoonhoudt en controleert.

Airconditioning

Heeft u een airco-installatie met een koelvermogen van 12 kW of meer? Dan bent u verplicht de installatie iedere 5 jaar te laten keuren. 

Overige inspecties

Bovenstaande keuringen zijn wettelijk verplicht. Als u niet alleen kijkt naar wat verplicht is, maar ook naar wat verstandig is, dan is daarnaast nog een aantal andere inspecties van belang. Meten is weten. Door regelmatig te inspecteren kunt u tijdig ingrijpen en plotselinge kosten of calamiteiten voorkomen.

 

Dakbedekking

Als u de dakbedekking jaarlijks laat controleren, kan lekkage in de meeste gevallen vermeden worden. Hierbij kijken wij vooral naar de naden, dakranden, eventuele vorstschade, blazen, plooien en scheuren. Ook lood, zink, dakgoten en dakdoorvoeren worden nagekeken. In combinatie met deze controle kunnen wij het dak meteen voor u schoonmaken.

Gevel

Bij inspectie van de gevel kijkt Krämer Groep naar:

 • Metselwerk
 • Kozijnen
 • Hang- en sluitwerk
 • Schilderwerk
 • Kitwerk
 • Beglazing
 • Zonwering

 

Binnen

Ook binnen uw pand vragen sommige zaken om regelmatige controle:

 • Verlichting
  Met het oog op de veiligheid moeten lampen tijdig vervangen worden.
 • Binnendeuren
  Controleren en smeren van scharnieren, krukken, sloten en deurdrangers.
Krämer Groep Computerweg 13 | 3542 DP Utrecht
Telefoonnummer: 088-1157700 | Fax: 088-1157720
Onderdeel van Krämer Groep: Krämer Bouw

MOG Service & Onderhoud bv

Verbeek Aannemersbedrijf bv

Z.A Overhage

G.B. van Hoek
VestOnze Certificering VCA ISO9001 Certificering